Tips en faq over het gebruik van deAntieksite.nl

Wij adviseren meestal om, voordat men tot de koop van antiek overgaat, eerst het artikel in het echt te (laten) bekijken. DeAntieksite.nl is tenslotte een catalogus en geen internetwinkel.

Lees de openingstijden van de antiquair voordat u er naartoe reist. Antiekzaken hebben regelmatig afwijkende openingstijden. Neem liefst eerst contact op met de antiquair.

Maak na aankoop van antiek altijd een paar goede foto’s (of gebruik die uit de antieksite) en bewaar die goed, samen met een goede beschrijving. Als er bij u wordt ingebroken, dan kan hiermee beter aangifte gedaan worden bij de politie. Uw antiquair kan u hierbij helpen. Ga ook even na of het verstandig is om uw antiek apart te verzekeren.

FAQ

Nee, deAntieksite.nl is een catalogus. Het echte antiek ligt in een winkel. U kunt via de website contact opnemen met de antiquair. Bij ieder artikel kunt u een informatie aanvraag sturen. Verdere gegevens over de antiquairs vindt u bij ieder gevonden artikel en achter de knop ‘onze antiquairs’.
Nee, deAntieksite.nl is er uitsluitend voor de vakhandel. Wij willen dat u antiek koopt bij een betrouwbaar adres, bij een serieuze antiquair die u goed kan informeren en adviseren.

Het belangrijkste is dat u iets mooi of bijzonder vindt. Vertrouw dus op uw zintuigen. Het is wel altijd leuk om meer te weten te komen over het antiek dat u wilt aanschaffen. Kennis van de oorsprong, de leeftijd, etcetera geeft antiek een geschiedenis, een leven. Bewaar de informatie die u bij het artikel vond op de Antieksite en laat u verder informeren door de antiquair.

Nee, want u sluit hiermee geen koopovereenkomst. Ook niet als u contact zoekt met een antiquair en uw interesse toont. Natuurlijk is het wel altijd raadzaam om duidelijk te zijn over uw interesse en geen beloftes te doen die u niet waar kunt maken.

Het is niet alleen in uw belang, maar ook van de antiquairs en de antieksite zelf, dat er uitsluitend op serieuze en betrouwbare wijze in antiek gehandeld wordt. Daarom kan uitsluitend de vak-antiquair met een winkel deelnemen. Daarnaast behoudt de antieksite zich het recht voor om, als wij merken dat een antiquair niet aan onze normen voldoet, deze uit te sluiten uit de antieksite.

Dat ligt er aan. Iedere antiquair heeft andere gewoontes. Neem contact met hem/haar op en bespreek de mogelijkheden.

Antiek dat niet duidelijk onder een duidelijke hoofdcategorie valt is ondergebracht onder ‘varia’. Een gouden vingerhoedje, antieke kleding, antiek deurbeslag, een hekel, een windwijzer, een kanten kleedje, een snuifdoos.

Voor overige vragen kunt u terecht bij de desbetreffende antiquair met een infoaanvraag.

Bekijk meer artikelen uit de catalogus