Over de Antieksite.nl

DeAntieksite is in 2005 opgericht om antiquairs in Nederland en België de mogelijkheid te geven hun antiek aan het grote publiek te presenteren, in een stijl en met de kwaliteit die bij de branche past.

Wij doen dit aan de hand van de artikelen zelf, met een interactieve catalogus. Daarmee bieden wij de bezoekers de mogelijkheid om, in een vertrouwde omgeving, gericht te zoeken naar antiek of om zich vrijuit te laten inspireren door het gebodene. Daarnaast willen we dat, naast de echte liefhebbers, meer mensen worden uitgenodigd om met antiek kennis te maken.
Antiek verdient tenslotte een groter publiek. De schoonheid, de kwaliteit, de diversiteit, het vakmanschap, de uitstraling… En het past in ieder interieur.

Van de echte antiquair

Doordat wij op deAntieksite geen aanbod van particulieren tonen, is de bezoeker ervan verzekerd dat er geen namaak of slechte kwaliteit wordt aangeboden. Dit in tegenstelling tot andere websites. Bovendien heeft een echte antiquair de vakkennis om bezoekers goed te kunnen informeren over de artikelen en, indien gewenst, te adviseren.

Bezoekers kunnen o.a. via een info-aanvraag bij het artikel contact opnemen met de antiquair voor verdere informatie of om een afspraak te maken.
DeAntieksite is dus geen webshop waar meteen besteld en betaald kan worden.

DeAntieksite heeft een zeer ruim en divers aanbod van antiek uit Nederland en België, aangeboden door meerdere vakhandelaren. Momenteel tonen we meer dan 2000 antieke voorwerpen en oude kunst.

Onze visie

Antiek en kunst op het internet moeten de kwaliteit uitstralen die bij de branche hoort. DeAntieksite is opgebouwd rond het antiek zelf, als een praktische catalogus, waar het voor de antiek-liefhebber goed toeven is. De potentiële klant moet vrij kunnen scharrelen en op een inspirerende wijze antiek kunnen zoeken en vinden.

Wij tonen op deAntieksite geen reclame van externe partijen, zodat alle aandacht wordt gericht op het aanbod van de aangesloten handelaren.

Voor wie

DeAntieksite is uitsluitend bedoeld voor aanbod van antiek en oude kunst van de vakhandel. Wij verwachten van de antiquair voldoende vakkennis om de klant goed te kunnen informeren over ieder aangeboden artikel. DeAntieksite vertoont geen replica’s, maar uitsluitend echt antiek. Vertoonde kunstvoorwerpen dienen origineel en van goede kwaliteit te zijn.
Met een heel breed aanbod, in diverse prijsklassen, willen we een zo groot mogelijk publiek bereiken. Op deAntieksite tonen we graag artikelen van hoge kwaliteit, tegelijkertijd zijn we er niet alleen voor mensen met een dikke portemonee.

Onze doelen

Verhoging van de omzet van aangesloten handelaren door hun antiek en kunst op een aantrekkelijke manier aan het grote publiek aan te bieden.
Een weerwoord bieden tegen vrijblijvende en particuliere handel van antiek op het internet.

De bij ons aangesloten antiquairs/kunsthandelaren hebben toegang om hun artikelen ook te tonen op een speciale Pinterest pagina: Dream Antiques. Hiermee bieden wij ook een internationaal platform.

Bekijk meer artikelen uit de catalogus